Проєкт «Музейна корчма» продовжив свою роботу. Марія Пісцова, завідувачка відділу етнографії Полтавського краєзнавчого музею ім. В. Кричевського, розповіла користувачам бібліотеки-філії №5 про п’ятий випуск брошури «Традиційні полтавські страви», який присвячений вареникам та галушкам.
Вареники – одна з найпоширеніших українських страв із вареного тіста з начинкою, це святкова страва. Вареники подавали на урочистих трапезах (весіллях, хрестинах, поминках, гостинах, храмових святах), їх варили на толоку й обжинки.
В Америці, де проживає численна українська діаспора 8 жовтня відзначають національний День вареника, а в Канаді в м.Глендон є пам’ятник варенику, який важить 3 тонни.
Рецепти традиційних вареників, які готують на Полтавщині можна знайти в брошурі, яку подарувала нашій бібліотеці пані Марія.
Немає коментарів:
Дописати коментар