пʼятницю, 3 березня 2023 р.

«Весна надії»

Продовжуємо  цикл нарисів «Моя Полтава – мої роки і спогади» волонтера Оксани Кравченко про талановитих діячів мистецтва краю.

2 березня у бібліотеці-філії № 5 відбувся поетичний вечір «Весна надії», який розкрив багатогранність талантів красивої і безмежно обдарованої полтавки Марфи Буторіної для переселенців із Харкова та області  і Лисичанська.

Марфа Буторіна належить до тих актрис, які не втомлюються дивувати своєю творчою енергією і акторськими сюрпризами. Її вистачало десятки років і на  Полтавський академічний театр ляльок , і на запис радіопрограм на державній телерадіокомпанії «ЛТАВА», і на виступи на масових заходах у Полтавіі. А ще на свою дружну сім’ю, берегинею якої є. Як і янголом-охоронцем свого відомого у місті  чоловіка — художника-пейзажиста Віктора Старикова. Нині пані Марфа знаходиться на заслуженому відпочинку, хоча, як бачимо, не відпочиває. А сьогодні завітала у бібліотеку № 5, де зустрілася із переселенцями на творчому поетичному  вечорі «Весна надії». Полтавці на заході згадували ролі нашої актриси у виставах для дорослих:»Крабат. учень чаклуна». «Леді в лавандовому», що стала лебединою піснею в  ляльковому театрі, останню роботу у виставі за поемою Т. Шевченка  «Великий льох». Неповторна, яскрава, органічна і , що головне, щира, відверта у кожному образі на сцені. Адже грала не штампами, як це буває в театрах України, а відчувала серцем усіх своїх героїв та героїнь.

На заході прозвучали у майстерному виконанні нашої сучасниці твори Ліни Костенко та Лідії Віцені.

Оксана Кравченко,член НСЖУ та МСПУ


 

Немає коментарів:

Дописати коментар