четвер, 10 листопада 2022 р.

Філософія жінки

Продовжуємо публікацію нарисів та інформацій  із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» Оксани Кравченко.

5 листопада у бібліотеці-філії № 5 відкрилася 10 персональна виставка графіки Андрія Науменка, члена НСХУ.  У нього власний погляд на тему біоніки та біомеханіки, про що свідчили його перші виставки у навчальних закладах Полтави та бібліотеках міста. 

Він знаходить натхнення у всьому, що її оточує: в міській архітектурі, в природній красі, в роботах сучасних художників. Побачені візуальні образи, пройшовши через  художнє переосмислення, трансформуються у нові форми та наповнюються новими змістами. Цього сучасника характеризує велика спостережливість, фантазія, свіжий погляд, розуміння сучасних трендів в образотворчому мистецтві і дизайні, бажання експериментувати і не зупинятися на досягнутому. Це робить творчість  Андрія багатогранною і різноманітною, тією, що зачіпає великий спектр ідей. У кожному творі простежується мотив внутрішнього пошуку і осмислення навколишнього світу.

Він веде активну виставкову діяльність. Так, Андрій Науменко – неодноразовий учасник обласного фестивалю народного мистецтва «Решетилівська весна», а також міжнародного мистецького проекту «Мистецтво замість гармат» (2009, Полтава), учасник VII Всеукраїнської виставки «Лубенська весна» (2015, Лубни) та VII Всеукраїнської трієнале «Графіка 2015» (2015, Київ), є учасником обласної виставки «Полтавський вернісаж» (2017, Полтава),  конкурсу сучасної ручної графіки «Шпаківня на даху» (2018, Київ), І Всеукраїнської трієнале «НЮ-АRТ» (2018, Кременчук), Всеукраїнської виставки «ГРАФІКА У ХАРКОВІ» (2019, Харків), Всеукраїнського конкурсу виставки сучасної ручної графіки «B&M gallery» (2019, Київ), ЕНЕЇДА- Всеукраїнська виставка до 250-річчя від дня народження Івана Котляревського Полтава (2019, Полтава), I міжнародного трієнале «Мандрівна філософія» (2019, Кременчук), I міжнародного трієнале «У краю сірих перлин » (2020, Кременчук), Всеукраїнської виставки «Лубенська художня весна-2021» (2021, Лубни), Всеукраїнська виставка присвячена 300 років від Дня народження Григорія Сковороди «Невловний птах» (2022, Полтава). Він є учасником Всеукраїнського дизайнерського конкурсу «Ukrainian Wood Fashion 2015», та фіналістом Всеукраїнського дизайнерського конкурсу «Ukrainian Wood Fashion» (2018 Київ). Фіналістом Всеукраїнського дизайнерського конкурсу «Maniglia Nouva» (2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 роки, Київ), та переможцем Всеукраїнського дизайнерського конкурсу «Maniglia Nouva» (2017 і 2021 рр.,  Київ)».У його творчості багато  фантастичних та алегоричних елементів.

10 робіт, виконаних олівцями, маркером, акварельним та акриловими фарбами жінок  - така серія  сучасника у жанрі НЮ привабила переселенців із Харкова й області та Лисичанська. Представлені на виставці графічні композиції талановитого митця Андрія Науменка приваблюють особливою вишуканістю, вони віддзеркалюють реальний світ, в якому панує краса, гама почуттів, зліт творчої фантазії, щира любов до природи та людей.

Оксана Кравченко член НСЧЖУ та МСПУ


1 коментар:

  1. Андрія Науменка знаємо по виставкам у бібліотеці-філї № 5 та військовому інституті. Виріс в професійному плані. Молодець! Добре що друкуєте на блозі про творчість молодих художників, їм потрібна підтримка.

    ВідповістиВидалити