пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Дебют юної художниці

Одна з давніх традицій бібліотеки-філії  5  –  підтримувати добрі стосунки з полтавськими митцями: поетами, художниками, народними умільцями, творчість яких особливо зацікавила читачів. Тому на гостину в книгозбірню знову завітала відома полтавська художниця Юлія Ільяшева, але на цей раз вона познайомила читачів та внутрішньо переміщених осіб із своєю ученицею Анжелою Прилуцькою та наголосила, що початок митця – це його перша персональна виставка. 

Анжела відвідує студію образотворчого мистецтва «Веселка» Розсошенського будинку культури. Дівчина малювала з самого дитинства, а зараз представила глядачам свої роботи: композицію «Два лебеді», «Україночка», натюрморти, ніби «живі» «Тюльпани» та «Лілії», враження від мандрівок вилилося в картині «Пісня моря», портрети друзів та персонажів українських народних казок. А роботу «Ключ» передала своєю поезією. Картини різні за стилем та жанром, майстерно виконані і кожна з них випромінює теплу ауру. Анжелі даровано не лише хист художниці, а й працелюбність, доброзичливість, почуття відповідальності.

Зустріч зі справжнім мистецтвом завжди радісна, тому винагородою юній художниці стали щирі слова читачів.

А працівники бібліотеки-філії № 5 запрошують усіх бажаючих відвідати виставку і отримати насолоду від творчості юної дебютантки.


 

1 коментар: