пʼятницю, 11 листопада 2022 р.

«Веселі пригоди на лісовій галявині»

Продовжуємо публікацію матеріалів  читачки Оксани Кравченко із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».

В українських казках про звірів чудово простежується соціальний підтекст: звірі мають царів, воюють, товаришують, тощо, тобто вступають у суто людські суспільні стосунки. Це допомагає символічно викрити пороки та соціальну несправедливість. Педагогічний вплив казок про звірів на дитину здійснюється саме завдяки їх алегоричності та вічної актуальності проблем, що в них порушуються. 

Нещодавно переселенці із Харкова та області, Лисичанська подивилися виставу Полтавського академічного обласного театру ляльок під назвою  «Веселі пригоди на лісовій галявині», у рамках багатомісячного проекту «Казочка». Її художник – заслужений художник України Василь Безуля, а композитор - Василь Якубович.  Наш земляк О. Іноземцев став режисером цієї доброї історії.

Це розповідь акторів   Алли та Миколи Вітрюк та Сергія Мамона     про родину їжачків та хвалька Зайчика, котрий насміхався над їжачком і що з цього вийшло. Дивно добра і повчальна казка не залишила байдужими ні дітей, ні дорослих.

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ


 

1 коментар:

  1. Чудова вистава Полтавського театру ляльок. Спасибі артистам за півроку прекрасних годин з казками. Переселенці із Харкова та області.

    ВідповістиВидалити