вівторок, 15 листопада 2022 р.

Орнаменти століть

Полтавський край. Скількома щедротами наділила його природа! І в цьому широкому розмаїтті – народне мистецтво. Воно є втіленням неповторної самобутності краю, кращих його традицій. Про один з найдавніших і найважливіших елементів національної культури українського народу йшла мова на етнографічному заході «Ткацтво Полтавщини», який пройшов в читальній залі бібліотеки-філії №5. 

Старший науковий співробітник відділу етнографії Полтавського краєзнавчого музею Ірина Власенко зробила екскурс в історію ткацтва полтавського краю, наголосивши, що сягає воно своїм корінням у глибоку давнину.

Центрами ткацтва були Миргородщина, Зіньківщина та Гадяччина. Також пані Ірина ознайомила присутніх з килимарством, як потужною гілкою ткацтва, яке найбільш розповсюжене в Решетилівці. Читачі бібліотеки та внутрішньо преміщені особи з цікавістю переглянули відеоролик «Від прабабусі виткана доріжка» та пересвідчились в тому, що килимартство та декоративне ткацтво скаладає неповторну красу і гордість землі полтавської.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар